Jeugdzaken

Algemeen

Het gevleugelde gezegde "Jong geleerd is oud gedaan" is misschien wel een cliché maar bevat wel een zekere mate van waarheid. Niet alleen omdat tennis in technisch opzicht "moeilijk" is en waarbij men zich de noodzakelijke vaardigheden wellicht gemakkelijker eigen maakt op jongere dan op oudere leeftijd maar ook omdat de jeugd al vroegtijdig kennis maakt met allerlei regels waaraan men zich bij tennis dient te houden.

Niet alleen met spelregels maar vooral ook met regels die gelden voor sportief gedrag waardoor de sociale competenties worden bevorderd.

Maar het belangrijkste is wel dat de jeugdleden kennelijk een enorm plezier beleven aan het spelen van hun sport.

T.V. Slag ’87 hecht hieraan veel waarde en heeft dan ook een actieve jeugdcommissie die de organisatie op zich neemt van allerlei jeugdactiviteiten waaronder het ouder/kind- toernooi, vriendjes/vriendinnetjestennis, knakworsttoernooi, tossavonden, clubkampioenschappen en het stimuleren van schooltennis. Ook draagt deze commissie haar steentje bij bij het organiseren van de open dagen. Vanzelfsprekend is hulp van de ouders noodzakelijk om al deze activiteiten te laten slagen.

Een goed voorbeeld hiervan is dat er iedere (vroege) maandagavond voor de jeugd een toss-avond wordt belegd, waarover de leiding het volgende schrijft:

Jeugdtoss Slag ‘87

In april 2008 zijn wij voorzichtig gestart met de jeugdtoss op de maandagavonden. Dat dit zo’n succes geworden is hadden wij niet verwacht. Iedere maandagavond zijn alle banen bezet tussen 18.30 en 19.30 uur. Inmiddels is het dan ook een begrip geworden, en dit is een hele goede zaak voor onze vereniging. Nieuwe jonge talentjes ontwikkelen zich in razend tempo. Ze hebben er lol in. Ze zien zelf, dat ze iedere week weer vooruit gaan.

Kijk… en dáár doe je het als leiding voor!!!

Dus ben je nog niet eerder in de gelegenheid geweest om te komen. Op de maandagavond ben je van harte welkom op onze tennisbanen vanaf 18.30 uur.

Training
Alle jeugdleden kunnen gebruik maken van de tennislessen die gegeven worden door onze gediplomeerde tennistrainers.
Er wordt zowel in de zomer als in de winter les gegeven aan de jeugd.

De jeugdzaken worden door Lute Wedekind gecoördineerd ( 06-53644206) Voor vragen over aanmeldingen, tennislessen en toernooien kunt u bij hem terecht.

Wil je lid worden? Je ziet een aanmeldingsformulier door te klikken op onderstaand icoontje.

-------------------------------------------------------------------------------------

_________________________________________________________________________________

 

 

 

 Hallo allemaal,   
Hierbij de uitnodiging voor het Jeugd Stellingwerf toernooi in Appelscha.  Ik hoop dat jullie dit willen rondsturen onder de jeugdleden en dat we er een mooie ochtend van kunnen maken! De tijden zouden eventueel nog wat kunnen afwijken, afhankelijk van het aantal deelnemers.    Ik zie graag de aanmeldingen binnen stromen! :)  
groet,   

Marlies Broekhuis. TCA Appelscha 06-52711680 

 

 

 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 561 441 990

Adres

Vaartweg 14
8395 PS Steggerda

KVK-nummer

40002808